Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden TwelveBricks BV 2024-01 zijn op al onze aanbiedingen en overeenkomsten van toepassing.

Download dit document als pdf

Wie zijn we?

Wij zijn TwelveBricks BV. Ons adres is Peuleyen 96, 2742 EL in Waddinxveen. Wij zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 88160157.

Wat doen we?

Wij bieden je toegang tot het platform waarmee je online-inhoud ontwerpt, beheert en publiceert. Wij bieden het platform via Software-as-a-Service (SaaS) aan. Dit betekent dat wij je via het internet toegang bieden tot het platform.

Wat lees je hier?

Dit zijn onze algemene voorwaarden. Wij zullen je deze algemene voorwaarden op jouw verzoek kosteloos toezenden. Je kunt deze algemene voorwaarden ook vinden op onze website, www.twelvebricks.com. Op onze website staat ook ons privacybeleid. Neem de tijd om deze zorgvuldig door te lezen, het bevat belangrijke informatie over hoe wij jouw gegevens verzamelen en gebruiken. Wanneer wij naar jou verwijzen in deze algemene voorwaarden, bedoelen wij jou als gebruiker van het platform.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over deze algemene voorwaarden of het platform, neem dan contact met ons op door te mailen naar [email protected].

1. Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden

1.1.  Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding en overeenkomst die wij met u sluiten en op elk gebruik van het platform.

1.2.  Wij behouden ons het recht voor om de algemene voorwaarden te allen tijde te wijzigen. U stemt ermee in dat steeds de laatste versie van deze algemene voorwaarden van toepassing zal zijn.

1.3.  Afspraken die afwijken van deze algemene voorwaarden zijn alleen van toepassing als deze schriftelijk (ook via e-mail) door ons zijn overeengekomen.

2. Het platform

2.1.  TwelveBricks BV biedt u het platform aan waarmee u online-inhoud ontwerpt, beheert en publiceert.

2.2.  Ieder bedrijf dat gebruik maakt van het platform wordt aangeduid als Gebruiker of gezamenlijk als Gebruikers.

2.3.  Wij bieden het platform alleen aan zakelijke Gebruikers aan.

3. Abonnementen en opzegging

3.1.  Vóór het gebruik van het platform sluit u een overeenkomst (abonnement) met ons. Meer informatie over onze abonnementen kunt u vinden op onze website.

3.2.  De looptijd van het abonnement is overeengekomen tijdens de aanmeldprocedure. Het abonnement gaat in vanaf de datum zoals die is overeengekomen tijdens de aanmeldingsprocedure.

3.3.  Aan het einde van de abonnementsperiode wordt uw abonnement stilzwijgend verlengd, steeds voor de duur van de overeengekomen abonnementsperiode.

3.4.  U kunt uw abonnement opzeggen tot 30 dagen voor het einde van de abonnementsperiode. Opzeggen kan schriftelijk of via een e-mail naar [email protected].

3.5.  U kunt binnen 30 dagen na beëindiging van uw abonnement de data die met het platform is verzameld, verwerkt en opgeslagen downloaden en in eigen beheer opslaan. Na afloop van deze termijn heeft u geen toegang meer tot de data.

3.7.  Wanneer wij het abonnement met u opzeggen, voor redenen anders dan genoemd in artikel 3, lid 7 en artikel 11 van deze algemene voorwaarden, dan geldt voor ons een opzegtermijn van 1 jaar.

3.7.  Wanneer wij het abonnement met u opzeggen omdat onze bedrijfsvoering wordt gestaakt, dan geldt voor ons een opzegtermijn van 3 maanden. U ontvangt dan, naast uw data, de volledige broncode van het platform onder de GPL licentie. Hiermee kan uw website bij een andere hostingpartij worden ondergebracht.

4. Prijs

4.1.  Alle door ons gecommuniceerde prijzen zijn exclusief btw tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

4.2.  Wij mogen onze prijzen en tarieven te allen tijde aanpassen. De prijswijziging zal 1 maand na de aankondiging daarvan ingaan, bij de start van de daarop volgende abonnementsperiode.

4.3.  Prijsverhogingen voor lopende abonnementen worden maximaal 1 keer per jaar doorgevoerd, en de prijsverhoging zal nooit meer dan 10% bedragen. Het maximum van 10% is niet van toepassing wanneer de prijsverhoging het gevolg is van:
a.  inflatie;
b.  een prijsverhoging door onze leveranciers;
c.  een op TwelveBricks rustende verplichting ingevolge de wet.

4.4.  Als u niet akkoord gaat met de prijswijziging, kunt u binnen 30 dagen uw abonnement opzeggen. Het abonnement eindigt dan aan het einde van de lopende  abonnementsperiode of op de datum dat de prijswijziging ingaat.

5. Betaling en incassokosten

5.1.  Wij zullen bij aanvang van de abonnementsperiode een factuur sturen. U moet de facturen altijd binnen 30 dagen na factuurdatum hebben voldaan.

5.2.  Als u niet op tijd aan uw betalingsverplichting voldoet, dan bent u automatisch in verzuim. In dat geval bent u de wettelijke handelsrente verschuldigd over het openstaande bedrag. De rente over het opeisbare bedrag wordt berekend vanaf het moment dat u in verzuim bent tot het moment dat u het volledig verschuldigde bedrag voldoet.

5.3.  Als u in verzuim bent, hebben wij het recht om (tijdelijk) uw account te blokkeren totdat u weer aan uw betalingsverplichting voldoet.

5.4.  Als u in verzuim bent, bent u tevens aan ons alle buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd.

6. Gebruik van het platform

6.1.  Wij geven u toestemming gebruik te maken van het platform. Deze toestemming is niet-exclusief en niet-overdraagbaar.

6.2.  Wij geven u een persoonlijk gebruikersaccount met wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot het platform.

6.3.  U mag een onbeperkt aantal persoonlijke gebruikersaccounts aanmaken voor andere gebruikers. U bent verantwoordelijk voor het gebruik van het platform door de andere gebruikers.

6.4.  U bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste identificatiemiddelen, zoals uw e-mailadres en voor het kiezen van een sterk wachtwoord.

6.5.  U moet uw accountgegevens en wachtwoord strikt geheim houden. U bent aansprakelijk voor alle handelingen die worden gedaan nadat is ingelogd met uw accountgegevens.

6.6.  U kunt uw account verwijderen door ons een e-mail te sturen. Als u uw account beëindigt, betekent dit op geen enkele wijze ook een beëindiging of opschorting van uw betalingsverplichtingen aan ons.

6.7.  Om het platform te gebruiken, heeft u een goede internetverbinding nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor de technische werking en onderhoud van uw internetverbinding, interne netwerk en alle overige IT-systemen.

7. Verplichtingen

7.1.  U levert alle informatie en materialen, die wij voor de uitvoering van de overeenkomst nodig hebben, op tijd bij ons aan. Wij zijn niet aansprakelijk als wij deze overeenkomst niet of niet op tijd kunnen nakomen doordat u de materialen of informatie te laat heeft aangeleverd.

7.2.  U bent zelf verantwoordelijk voor de technische werking en onderhoud van de internetverbinding, het interne netwerk en alle overige IT-systemen die volgens de systeemvereisten nodig zijn voor het gebruik van het platform. Wij zijn niet verantwoordelijk voor incidenten die te maken hebben met een van de hiervoor genoemde zaken. Als u het platform onverstandig gebruikt en daardoor een incident veroorzaakt, zijn wij daarvoor niet verantwoordelijk. U betaalt de kosten voor het oplossen van een incident waarvoor u zelf verantwoordelijk bent. De kosten hiervan zijn € 120,00 per uur, exclusief btw.

7.3.  U gebruikt het platform volgens de geldende wet- en regelgeving (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

7.4.  U kunt de uitstraling van het platform aanpassen aan uw eigen huisstijl. U mag de uitstraling van het platform niet zo aanpassen dat deze lijkt op een platform van een ander bedrijf of instantie.

7.5.  U mag het platform niet gebruiken om een afgeleide of concurrerende versie van het platform (proberen te) maken.

8. Beschikbaarheid en onderhoud van het platform

8.1.  Wij zijn verantwoordelijk voor de technische werking en het onderhoud van het platform.

8.2.  Wij zullen ervoor zorgen dat u het platform kunt gebruiken gedurende de tijd dat u een abonnement bij ons hebt. Wij zullen ons inspannen om het platform 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar te maken.

8.3.  Wij kunnen het platform updaten voor onderhoud aan het platform of om het platform te verbeteren. Wij verstaan onder 'update': het installeren van software- en security-updates, het herstellen van fouten, het doorvoeren van verbeteringen en het introduceren van nieuwe functionaliteiten.

8.4.  Tijdens onderhoud kan het platform niet beschikbaar zijn. Onderhoud zal in beginsel nooit plaatsvinden tijdens kantooruren (09:00 - 17:00 uur).

8.5.  Wij behouden ons het recht voor het platform te wijzigen en bepaalde eigenschappen of functionaliteiten van het platform te wijzigen, te verwijderen of toe te voegen.

8.6.  Wij garanderen niet dat de werking van het platform foutloos is. Breng ons gelijk op de hoogte als het platform een storing heeft, zoals een foutmelding of het uitvallen van een functionaliteit van het platform. U kunt dit doen door contact met ons op te nemen via een mail naar [email protected]. Wij zullen vervolgens ons best doen de storing zo snel mogelijk op te lossen.

8.7.  Wanneer een incident wordt veroorzaakt door een gebrek in het platform, dan herstellen wij het incident kosteloos. Wij verstaan onder  ‘incidenten’: foutmeldingen of het uitvallen van een functionaliteit van het platform. U kunt incidenten aanmelden door te mailen naar [email protected]. Wij spannen ons in om incidenten zo spoedig mogelijk te verhelpen.

8.8.  U kunt wijzigingsverzoeken indienen door te mailen naar [email protected]. Wij verstaan onder ‘wijzigingsverzoeken’: aanpassen van bestaande functionaliteit van het platform, aanpassen van het uiterlijk van het platform of het toevoegen van nieuwe functionaliteit aan het platform.

9. Data

9.1.  U bent exclusief eigenaar van alle data die door middel van het platform zijn verzameld, verwerkt en opgeslagen. U bent verantwoordelijk voor de gegevensverzameling en zorgt ervoor dat dit volgens de toepasselijke wet- en regelgeving gebeurt (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

9.2.  De data van het platform worden opgeslagen op servers binnen de Europese Unie. Data die op het platform zijn aangemerkt als publieke informatie kunnen worden gedupliceerd op servers buiten de Europese Unie.

9.3.  U zal met ons de aan deze gebruikersovereenkomst gehechte verwerkersovereenkomst aangaan. In de verwerkersovereenkomst worden onder andere afspraken gemaakt over de beveiligingsmaatregelen, geheimhouding en dataverlies.

9.4.  Wij maken dagelijks een back-up van de gegevens die met het platform zijn verwerkt.

9.5. Wij dragen zorg voor de beveiliging van het platform en alle data die door middel van het platform is verzameld, verwerkt en opgeslagen.

10. Geheimhouding en privacy

10.1.  Wij zijn verplicht uw vertrouwelijke informatie geheim te houden. Onder 'vertrouwelijke informatie' verstaan wij alle informatie waarvan u heeft aangegeven dat deze vertrouwelijk is of waarvan het uit de aard van de informatie voortvloeit.

10.2.  Het volgende is in ieder geval vertrouwelijke informatie:

10.2.1.  informatie die in verband staat met onderzoek en ontwikkeling, bedrijfsgeheimen of bedrijfsinformatie;

10.2.2.  persoonsgegevens zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

10.3.  Wij beschermen uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG. Zie het privacybeleid op onze website voor meer informatie.

11. Uitsluiting

Wij behouden ons het recht voor om, als daar gegronde redenen voor bestaan, het abonnement te ontbinden en u uit te sluiten van elk (verder) gebruik van het platform, door onder meer uw account te blokkeren en/of te verwijderen, zonder verplicht te zijn om al geïnde bedragen of enige schadevergoeding (terug) te betalen. Daarvan is in ieder geval, maar niet uitsluitend, sprake indien:

a)  u in strijd handelt met de geldende wet- en regelgeving of deze algemene voorwaarden;

b)  u niet aan uw betalingsverplichtingen uit het abonnement voldoet;

c)  u het platform gebruikt voor kwaadaardige inhoud (zoals malware of andere schadelijke software); 

d)  u inbreuk maakt op rechten van derden (zoals intellectuele eigendomsrechten), of uw data smadelijk, lasterlijk, beledigend, discriminerend of haatzaaiend zijn; 

e)  u hyperlinks, torrents of verwijzingen plaatst met (vindplaatsen van) materiaal dat inbreuk maakt op intellectuele eigendomsrechten; 

f) uw data enige vorm van strafbare pornografie bevat of er kennelijk op gericht is om anderen te helpen dergelijk materiaal te vinden; 

g)  uw data een schending van de persoonlijke levenssfeer van derden opleveren, waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend begrepen het zonder toestemming of noodzaak verspreiden van persoonsgegevens van derden of het herhaaldelijk lastigvallen van derden met ongewenste communicatie.

12. Derden

Wij mogen werkzaamheden (deels) laten verrichten door derden, als wij vinden dat dit nodig is voor de goede uitvoering van het abonnement. Artikelen 7:404 BW (uitvoering door bepaalde persoon), artikel 7:407 lid 2 (hoofdelijke aansprakelijkheid) en 7:409 BW (overlijden van bepaalde persoon) zijn niet van toepassing.

13. Overmacht

13.1.  Wij zijn niet aansprakelijk als wij het abonnement met u niet kunnen nakomen door overmacht. Daaronder valt bijvoorbeeld een niet toerekenbare tekortkoming van derden waarvan TwelveBricks BV gebruik maakt, hacks en internet storingen. Dit geldt ook als u het abonnement door overmacht niet kan nakomen.

13.2.  Als de overmacht langer dan gewenst duurt kunt u het abonnement schriftelijk opzeggen. In dat geval bestaat er geen recht op schadevergoeding. Wij zullen u een factuur sturen over de (nog niet betaalde) periode waarin u het platform hebt gebruikt.

14. Intellectuele eigendomsrechten

14.1.  Wij (of onze licentiegevers of toeleveranciers) zijn exclusief eigenaar van alle bestaande en toekomstige intellectuele eigendomsrechten, zoals auteursrechten, merkrechten, modelrechten, octrooirechten, broncode en know-how, die rusten op of voortvloeien uit het platform.

14.2.  U krijgt alleen het recht het platform te gebruiken. U kunt geen aanspraak maken op de in lid 1 genoemde intellectuele eigendomsrechten. Het recht tot gebruik van het platform is niet exclusief en het is niet toegestaan het recht tot gebruik van het platform zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons over te dragen of in licentie te geven.

15. Aansprakelijkheid en vrijwaring

15.1.  Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade of andere nadelige gevolgen door gebruik of onbereikbaarheid van (informatie op) onze website en/of het platform. Alle handelingen die u op basis van onze website en/of het platform of de door ons verstrekte informatie verricht, komen voor uw eigen rekening en risico.

15.2.  Wij zijn niet aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door ondeskundig of onrechtmatig gebruik van het platform door u of derden.

15.3.  Wij zijn niet aansprakelijk in het geval van overmacht, zoals uiteengezet is in het artikel met de titel "Overmacht".

15.4.  Wij zijn alleen aansprakelijk voor uw directe schade, die rechtstreeks en uitsluitend het gevolg is van een tekortkoming van ons.

15.5.  Als wij toch aansprakelijk zijn, is onze aansprakelijkheid steeds beperkt tot maximaal € 5.000,00 per gebeurtenis.

15.6.  Wij zullen zorg dragen voor een zorgvuldige opslag van uw data. Wij zijn niet aansprakelijk voor de beschadiging of het verlies van de bij ons of bij derden opgeslagen data.

15.7.  De in dit artikel opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid gelden niet als de schade te wijten is aan opzet of grove schuld aan onze zijde.

15.8.  U zult ons vrijwaren en gevrijwaard houden voor alle vorderingen van derden zoals, maar niet beperkt tot boetes, kosten, schade, enz. met betrekking tot enig gebruik van het platform door u.

16. Slotbepalingen

16.1.  Als een deel van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar is, verandert dat niets aan de geldigheid van de rest van deze algemene voorwaarden. Het nietige of vernietigde deel wordt vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk de inhoud van de nietige bepaling volgt.

16.2.  Het is niet toegestaan rechten en verplichtingen uit hoofde van het platform of deze algemene voorwaarden toe te wijzen of over te dragen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ons.

17. Toepasselijk recht

Nederlands recht.

18. Bevoegde rechter

De rechtbank Den Haag, is bevoegd om kennis te nemen van alle geschillen of vorderingen die voortvloeien uit deze algemene voorwaarden.